Изгониха Мая Манолова от протеста с викове и скандали, не я искат

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Тази нощ стана ясно, че има сериозен разнобой на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от набедените за “градска десница”, съобщи “Стандарт”.

Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади – протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова.

Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на “Орлов мост” все повече е узурпиран от лицата на “Правосъдие за всеки” и активистите на “Да, България”. Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им – Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев – все лица от акциите на “Правосъдие за всеки”.

А след като в социалната мрежа Глишев бе разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня. Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин, съобщи БНР. Политологът Евгений Дайнов пробва джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях.

Протестиращите даже се разцепиха по въпроса има ли право бившата зам.-председателка на Народното събрание и ексдепутатка на БСП да е сред тях. Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да даде основание полицията да се намеси и да ги разтури от кръстовището.

Малко по-рано днес сутринта е възникнало напрежение между протестиращите и  преминаващи хора. 18-годишен в нетрезво състояние се е сбутал с протестиращи след неуместен коментар с палаткуващите. До по-сериозен конфликт не се е стигнало, предаде Нова тв.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook