Цеца, Лепа Брена и Кеба получиха социална помощ от 250 евро

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

В началото на пандемията Сърбия реши да изплати на малките и средните предприятия по 250 евро за месеците април, май и юни, за да издържат по-лесно на финансовата криза поради въведените мерки, научи Нюз2.

Сръбските поп звезди решиха да се възползват от финансовата помощ, предлагана от държавата поради кризата, причинена от пандемията от коронавирус, която за три месеца възлиза на 90 000 динара (750 евро) на служител.

Тази привилегия беше използвана от многобройни певци, т.е. от всички, които са регистрирали компании от свое име.

Списъкът на тези, които са получили пари от държавата, включва Цеца Ражнятович, Неда Украден, Владо Георгиев, Саша Попович, „Гранд“, Лепа Брена, Николия Йованович, Реля Попович, Теодора Джехарович, Стефан Джурич Раста, Драган Кожич Кеба.

Цеца поиска държавата да изплати минимална заплата за петима от служители й. Месечно тя е 1 250 евро, или 3 750 за целия период.

На 16 април Неда Украден откри специална банкова сметка, чрез която държавата ще й плати 750 евро. Драган Кожич Кеба, Николия Йованович, Реля Попович и Теодора Джехарович направиха същото.

Лепа Брена получи помощ от 5250 евро, тъй като магазинът й за хамбургери „Голямата Рори“ има седем служители, включително и нея като собственик.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook